Var köper man en kanin?

 

Köp inte din kanin från en djuraffär. Kaniner i djuraffärer kommer troligen från massuppfödningsanläggningar. De tenderar att vara mer inriktade på att tjäna pengar än att ge en hälsosam miljö att föröka sig och föda upp djur. Dessutom kan unga kaniner i djuraffärer vara särskilt benägna att matsmältningsproblem med tanke på stressen av att leva i en djuraffär och de betydande kostförändringar.

När du besöker en djuraffär, fråga personalen om var djuren kommer ifrån. Ompröva köpa en kanin från en djuraffär om du inte kan verifiera att kaninerna kom från en seriös uppfödare, djurhemmet, eller kanin räddning.

Köp en kanin Steg

Köp din kanin genom en lokal djuruppfödare eller räddningsgrupp. Jämfört med personalen på en djuraffär, är uppfödare mer benägna att ha djup kunskap om kanin vård personalen vid ett djurhem eller räddningsgrupp. Dessutom kaniner tenderar att vara friskare och bättre socialiserade på ett djurhem eller räddning gruppen än en djuraffär.

Besök skydd eller räddningsgrupp innan du köper din kanin. Ställ frågor om hur organisationen bryr sig om sina kaniner, hur kaniner är fast beslutna att vara tillgängligt för adoption är färd med att anta en kanin, och vilken efter antagandet vård tillgänglig.

Djurhem och räddningsgrupper ofta partner tillsammans för att hitta bra hem för kaniner i sin vård. 

Man kan också hitta kaniner genom privata kanin adoptionsbyråer.

 

Köp en kanin från en ansedd kanin uppfödare. Köpa din kanin från en kanin uppfödare är ett annat alternativ. Var medveten om, men att inte alla uppfödare ge rätt kanin vård eller ens kunskap om rätt förädling. Tyvärr kan vissa uppfödare helt enkelt försöka att tjäna pengar på sidan.

För att identifiera en seriös uppfödare, be om rekommendationer från en exotisk veterinär eller en pålitlig vän som äger kaniner. Du kan också besöka kanin visar att lära sig om kaninuppfödare i ditt område.

När du besöker uppfödaren, ta en närmare titt på avelsanläggning. Det ska vara ren och väl underhållna, och kaninerna ska vara frisk och lycklig.

Fråga uppfödaren om hans eller hennes avelsmetoder, och be att få se genetik register.

Man kan ofta också be om att hyra en kanin. Alltså, man betalar en mindre avgift för att prova att ha en kanin en kortare tid. Om man tycker det går bra, kan man köpa kaninen. Annars kan man lämna tillbaka den.

En seriös uppfödare bör kunna förse dig med referenser till andra som har köpt kaniner från honom eller henne. Dessutom bör han eller hon har en god relation med en exotisk veterinär.

Om du är intresserad av en viss uppfödare, se till att han eller hon ger dig en skriftlig hälsa garanti. Uppfödaren bör ge dig tid att läsa igenom och förstå garantin innan du köper en kanin.

Kontrollera kaninen efter tecken på sjukdom. Även om en kanin från en ansedd djurhem, räddningsgrupp, eller uppfödare är sannolikt att vara frisk, är det fortfarande en bra idé att kontrollera kaninen för tecken på sjukdom. Till exempel, om kaninen har en rinnande näsa eller har andningssvårigheter, kan han ha en luftvägsinfektion. Om kaninen lutar huvudet, kan han ha en inre öroninfektion.

Om du är osäker på hur du undersöka kaninen, fråga uppfödaren, djurhemmet personal eller en exotisk veterinär att gå igenom en fysisk undersökning av kaninen. De kan hjälpa dig att förstå tecken på hälsa och sjukdom.

Om kaninen verkar sjuk, fråga om hur kaninen skulle behandlas, och om kaninen fortfarande skulle vara adoptable följande behandling.

Köp en kanin när det är rätt ålder. En kanin ska inte köpas förrän det är minst åtta veckor gamla. Genom denna ålder, kommer kaninen att helt avvanda från sin mor och kommer att kunna äta fast föda. Vart du köper din kanin, se till att de inte säljer kaniner som är mindre än åtta veckor gamla kan det vara ett tecken på oetiska förädling.

 

Överväga att köpa mer än en kanin. Kaniner är mycket sociala djur, och kan få mycket ensam utan en partner. Med detta sagt, är det inte riktigt så enkelt som att köpa två eller flera kaniner på en gång. Kaniner kan vara mycket noga sina kompisar, så måste du sätta en tanke i att äga flera kaniner.

Det rekommenderas att ha män och kvinnor ligaspel, men samkönade ihopkopplingar kan fungera lika bra.

Kontrollera kaninerna kastreras innan sätta ihop dem. Intakta kaniner kan visa aggressivt beteende mot sina kompisar, samt utveckla en destruktiv tugga vana, på grund av sexuell frustration.

Det kan vara till hjälp för att ställa in en tid och neutralt område för de två kaniner för att möta. Djurhem kan ha ett separat rum där kaniner kan interagera med varandra. Detta skulle hjälpa dig att avgöra om parningen kommer att fungera. [21]

 

Köpa inledande leveranser. Din kanin behöver ett antal leveranser för att leva ett lyckligt och hälsosamt liv i ditt hem. Till exempel, behöver du en stor, multi-level hölje, som kan köpas hos din lokala djuraffären. Dessutom behöver du maträtter, en vattenflaska, en låda med skräp, och massor av tugg leksaker. 

Du kommer också att behöva köpa sängkläder (t.ex. aspflis, papper, halm) till linje botten av inneslutningen. 

En kull scoop och desinfektionsmedel kommer att vara användbart för rengöring av din kanin bur. 

Din kanin behöver också en "bo" låda där han kan sova och vila. 

Förutom att köpa färska grönsaker från mataffären, bör du också köpa färska pellets och hö från djuraffären för att mata din kanin. 

Personalen på din lokala djuraffären kan ge dig personlig hjälp med att köpa alla nödvändiga tillbehör för din kanin.

 

Innan du köper en kanin måste du också ha beslutat dig innan och vara helt säker. När man väl fått kaninen är det svårt att bli av med den.

 

Beräkna kostnaderna för att äga en kanin. De inledande och långsiktiga kostnaderna för att äga en kanin kan lägga upp snabbt. Initiala kostnader är vanligtvis mellan 2000-3000 kr och långtidsvård kan kosta ungefär 7000 kr per år exklusive veterinärvård. Innan du köper en kanin, analysera din budget för att avgöra om du bekvämt råd att ta hand om en.

Initiala kostnader omfattar bostäder, maträtter, elektriska sladd skydd (kaniner gillar att tugga), en låda, och leksaker.

Löpande kostnader inkluderar färska grönsaker, hö, och skräp.

Tillfälliga kostnader, såsom veterinärvård och möbler och leksaker ersättning, kan öka kostnaderna för vård.

 

Ta reda på om du har tillräckligt med tid att äga en kanin. Att ha en kanin kan vara tidskrävande. Till exempel, skulle du behöva mata din kanin två gånger dagligen, snyggt hans bur en gång dagligen, och rengör sin bur en gång i veckan. Dessutom skulle du behöva ge din kanin med daglig mental stimulans (t.ex. , tuggleksaker, speltid). 

Din kanin behöver minst en timme per dag speltid utanför sin bur (t.ex. spela penna, kanin säkert rum).

Friska tamkaniner kan leva upp till 10 år. Fundera över om du är redo att göra en 10-årig åtagande att ta hand om en kanin.

 

Lär dig mer om kanin temperament. Precis som andra djur, kan kaniner har olika personligheter och temperament. Vissa kan njuta hålls, och andra kan motstå hålls så mycket att de kommer att skada sig själva försöker fly. Vissa kaniner kan njuta av att klappad, och andra kan inte ta hand om mycket mänsklig interaktion.

Att vara medveten om dessa temperament, och andra, kan hjälpa dig att avgöra om de har en kanin är rätt för dig.

En kanin personlighet ofta påverkas av hur det har umgicks med folk.

Kaniner får inte vara ett bra val om du har små barn, eftersom barn inte kan förstå att en kanin inte nödvändigtvis gillar att hållas och gosade.

 

Bestäm vilken typ av kanin du vill. Det finns nästan 50 kaninraser som redovisas i USA. Det kan verka som en svår uppgift att undersöka alla raser, men det skulle verkligen vara väl använd tid. Det är viktigt att notera att vissa raser gör bra husdjur, och andra är bättre lämpade för utställningar eller avel.

Populära kanin raser inkluderar Lionhead kanin, den engelska lop och holländska kanin.

Webbplatsen rabbitfact.com är en utmärkt källa för information om kaninraser som redovisas i USA.

Överväga att tala med kaninägare, exotiska veterinärer, eller kaninuppfödare för ytterligare vägledning om hur du väljer en kanin ras.

 

Bestäm vilken ålder kanin du vill. Så söt som de är, baby kaniner gillar att tugga på det mesta. Tugg åtgärder hjälper dem att stärka sina käkmusklerna och lära sig om sin omgivning, men kan innebära undergång om du inte håller ett öga på dem. Dessutom har kaninungar gillar inte att hållas under mycket lång tid, som skulle kunna förlänga den tid det tar för kaninen att binda med dig.

"Teenage" kaniner (cirka tre månader gammal) är mycket energisk och kan bli uttråkad lätt. Om du vill ha en tonårig kanin, se till att du har tillräckligt med leksaker och extra tid för att hålla honom hyste.

Vuxna kaniner, när kastrerade och kastrerade, är mer mottagliga för att hållas. Vuxna kaniner är förmodligen lämpligt om du har små barn. 

 

Bestäm om du vill ha en manlig eller kvinnlig kanin. Kvinnor tenderar att vara grinig och män tenderar att vara aggressiv, innan de kastrerade och kastrerade. Även om valet är ditt, kan det vara mindre viktigt att välja ett kön än att se till att kaninen är kastrerade och kastrerade innan du köper Det.

 

Ta reda på om någon i ditt hushåll är allergisk mot kaniner. Människor kan vara allergisk mot kaniner eller hö att kaniner äter. En allergolog kommer att kunna avgöra om du eller någon i ditt hem har en kanin eller hö allergi.

Om en allergi är identifierad, överväga att hitta en annan typ av djur att äga som sällskapsdjur.

En anledning kaniner hamnar i skyddsrum är eftersom ägaren, eller en medlem av ägarens hushåll är allergisk mot kaniner eller hö. [53] Att identifiera dessa allergier i förväg kan hindra känslomässiga svårigheter att behöva ge din kanin till ett djurhem eller räddningsgrupp.

länkutbyten