Inredning kaninbur

kaninbur / bur Storleksguide

 

Kaniner behöver någonstans att äta, sova och gå på toaletten, plus utrymme att hoppa, springa, leka, hoppa och gräva. För att ge tillräckligt med utrymme för allt detta, den minsta rekommenderade storleken för livsrum i en hage eller bur 1,1 kvadratmeter, t.ex 1.8mx0.6m, med tillägg av ett större område (32 sq. ft.) för övning. Detta är bara den minsta men; försöka ge din kanin så mycket utrymme som möjligt.

 

 

levnadsrum -. Minst 80cm2

 

Din kanin livsrum bör innehålla en sluten sovalkov, utrymme för en kattlåda och foder / vattenskålar och utrymme att röra och har några leksaker. Det är viktigt att din kanin har utrymme att sträcka i alla riktningar. En levande utrymme som är för liten kan påverka din kanin hälsa - som orsakar ryggproblem, muskel spill och fetma.

 

Kaninbur bredd

 

 

En avslappnad kanin kommer helt sträcka ut när de vilar, så din kaninbur bör vara tillräckligt bred för att tillåta din kanin att ligga med benen utsträckta. Detta möjliggör också gott om utrymme att vända.

 

En minsta bredd 2 "(60cm) rekommenderas för små till medelstora kaniner och 3 '(90cm) för stora för att stora raser. Men måtten är aldrig bestämda. Det varierar från kanin till kanin.

 

kaninbur Längd

 

Buren bör vara tillräckligt lång för din kanin att ta minst 3-4 hopp utan att stöta nosen på slutet. En medelstor kanin omfattar ca 45cm med varje hopp

 

 

Tänk på den totala golvytan också, om du buren är 5 cm bred, skulle längden behöva måste vara 16 cm för att göra buren till 80cm2. Ft. Total.

 

kaninbur Höjd

 

Kaniner står ofta upp på bakbenen för att kontrollera sin omgivning är säker, och din kaninbur bör vara tillräckligt hög för att tillåta detta utan din kanin är böjd över eller lägga sina öron mot taket.

 

En höjd av 60cm är vanligtvis tillräckligt för små kaniner men stora raser kan behöva närmare 90cm. Det är okej om vissa områden, till exempel tunnlar eller sovande rutor är lägre så länge majoriteten av utrymmet är full höjd.

 

 

Rekomenderade burstorlekar

 

Dessa rekommendationer för boende storlek baseras på The Rabbit Code of Practice för djurskyddslagen 2006 där det står:

 

I vardagsrummet ska vara så stor som möjligt. Minst:

 

stor nog för din kanin att ligga ner och sträcka ut bekvämt i alla riktningar;

vara tillräckligt hög för att det ska stå upp på bakbenen utan öronen vidrör toppen; och

vara tillräckligt lång så att den kan röra sig, foder och dryck. Som en vägledning, bör din kanin kunna ta tre hopp från ena änden till en annan som ett minimum.

Din kanin ska ha daglig tillgång till en kör där det kan springa och hoppa. Körningen bör vara så stor som möjligt så att din kanin att sträcka upp till full höjd och att köra, i motsats till bara hopp.

 

RWA (UK) rekommenderar minst hutch storlek på 180 cm x 60 cm x 60 cm. med tillägg av en övning körning av 240 cm x 120 cm för att möta en plikt för vårdbehovet enligt djurskyddslagen. RSPCA för närvarande samla bevis och kommer att presentera riktlinjer 2014.

 

länkutbyten