kloklippning

Fötter

Hus kaniner som tillbringar all sin tid i hem med mattor och linoleum behöver med jämna mellanrum för att få sina tånaglar trimmas, på samma sätt som hundar och katter.

På grund av infektionsrisken, är declawing definitivt inte rekommenderas för kaniner.

Om överdriven grävning eller repor är ett problem, då en stor låda med hö eller halm, där kaninen kan bedriva denna verksamhet, kan hjälpa.

Om stoppningen (päls) på fötterna är slitna, utsätta inflammerad eller valkiga hud, bör därefter mjuka torra vila kuddar (mattor) lämnas. Exponerad hud som blir urin brännas eller brytas är mycket troligt att infektera. Var extra noga med att mattor och illerns avföring hålls rena och torra.

 

Kaniner naglar kan växa för att vara mycket lång och vassa och kommer att vara obekväm för kaninen. Om kaninen har ljusa färgade naglar de är mycket lätta att trimma. Du kan se blod inne spiken och du klippa strax före den punkten. De mörka färgade naglar är svårare att se var de ska klippas men det är fortfarande synliga.

Folk är ofta rädda för att klippa naglarna av rädsla för att de kommer att orsaka kaninen att blöda. Du kan köpa en produkt som kallas Kwik Stopp för att hålla till hands för detta problem, men jag har upptäckt att bara hålla trycket med en bomullstuss fungerar bättre för mig. Din veterinär kommer också att klippa naglarna för dig. De bör kontrolleras var 6-8 veckor.

 

länkutbyten