Pälsvård

Shedding

Kaniner fäller var tredje månad. Varannan gång de ska ha en lätt utsöndring som kanske inte mycket märkbar. Nästa de kommer att ha en tung avgivande att du inte kommer att kunna fly.

Kaniner är kräsna groomers. De insisterar på att vara rent och snyggt och kommer att slicka sig som katter, och som katter, kan de få hårbollar om de äter för mycket hår. Till skillnad dock katter kan kaniner inte kräkas. Om hårbollar får bilda de kan bli gigantiska massor av trassliga hår och mat och kommer att blockera magen exit, vilket kaninen svälta ihjäl medan hans mage verkar vara mycket fett.

Kaniner måste borstas minst varje vecka. Förutom att ta bort allt löst hår, hjälper denna vecko borsta session förbereda dem för flera dagliga borst att de måste genomgå när deras tunga utgjutelse börjar. Kaniner kommer att kasta på olika sätt. Vissa kaniner kommer att ta ett par veckor eller mer att förlora sin gamla päls. Andra kaniner kommer att vara redo att bli av med sina gamla rockar allt på en dag och dessa kaniner är de som inte kan försummas när de börjar kasta. Du kan ofta ta bort en mycket stor andel av hår efter bara dra ut den med handen. Men, men du tar bort den, ta bort den så fort som möjligt eller din kanin kommer att göra det under grooming.

Kala fläckar på kaniner är ganska vanligt när de sprider. Jag har en angorakanin till exempel, som blir helt naken förutom hennes ansikte och fötter. Men, kan korthåriga kaniner göra samma sak. Om dessa kala fläckar uppstår från avgivande, kommer de att börja växa igen inom en vecka eller två.

Långhåriga Kaniner

Dessa typer av kaniner är verkligen underbart att titta på, men kräver mycket mer uppmärksamhet än de korthåriga kusiner. Vi rekommenderar att du använder din sax och hålla håret trimmas till en tum eller mindre, annars kan du vara med och slåss hårbollar för det mesta.

Experthjälp: Om du inte är bekväm med ovanstående du kan ha någon, kanske din veterinär, visar dig hur man gör alla ovanstående uppgifter.

Loppor och kvalster

Säkra behandlingar för att förebygga och döda loppor på kaniner inkluderar Advantage (imidocloprid), Program (lufenuron) och revolutionen (selamektin). (Obs: Fördel har varit känd, i sällsynta fall, att irritera huden av vissa kaniner.) Det senare är att föredra, eftersom det är också effektivt mot olika typer av kvalster som orsakar symptom på skabb, öron kräfta, och "mjäll" (som är orsakas ofta av päls kvalster i släktet Cheyletiella). Dessa produkter är tillgängliga från din kanin-kunniga veterinär. Vi använder 0,4 ml per kanin Advantage. För revolutionen, använder vi kattungen dos och tillämpa den mellan skulderbladen en gång i månaden under minst tre doser. Revolution är oftast doserat 6 mg / kg. Om du har 60 mg / ml lösning (dvs kattungen lösning), använd 0.1cc per kg kroppsvikt (1kg = £ 2,2). Om du har 120 mg / ml lösning, använda 0.05cc per kg kroppsvikt. Du behöver en tuberkulin syryinge (ingen nål!) Från din veterinär för att mäta en så liten mängd vätska. Applicera på baksidan av halsen eller annat område där kaninen inte med lätthet kan ansa bort det. Det är viktigt att rengöra din kanin bur och rastgårdar efter varje behandling för att kontrollera reinfestation, eftersom päls och ilska i miljön kan innehålla kvalsterägg.

En loppa kam är en giftfri enhet som tar mer tålamod, men är både fysiskt och psykiskt givande. De flesta kaniner lär sig att älska uppmärksamheten på att loppa kammad, och det kan användas som ett komplement till din huvudsakliga loppa-styrprogrammet.

Följande produkter ska inte användas på kaniner:

Frontline (fipronil) har kopplats till neurologiska skador och död hos kaniner, men denna produkt är tydligen säker för hundar och katter. Tillverkaren (Merial) har lagt en varning på Frontline etikett som anger att Frontline aldrig bör användas på kaniner.

Lusmedel, även de som anses säker för katter och kattungar eller marknadsförs som "kanin säker", inte rekommenderas för användning på kaniner.

Lopp schampo, även de som anses säker för katter och kattungar eller marknadsförs som "kanin säker", inte rekommenderas för användning på kaniner. Badning av kaniner i allmänhet är starkt avskräckt eftersom stressen av badet själv kan orsaka allvarliga hälsoproblem, och har i vissa fall finnas anknutit till döden av kaninen. Lopp bad eller dips rekommenderas inte för detta skäl.

För miljö loppor, är sprayer och "bomber" rekommenderas inte, eftersom de kan lämna skadlig återstod som kaninen kan svälja. Säkrare alternativ inkluderar borax och kiselgur, arbetas in i mattan där loppor lämnar sina ägg.

Bad

Även om en sällsynt kanin kan växa upp simma i familjen poolen och gå på camping resor där hon paddlar runt i sjön, den stora majoriteten av kaniner, liksom deras förfäder, inte uppskattar att bli blöt. Även en tillfällig bad är ganska påfrestande för den genomsnittliga kanin, och rekommenderas inte.

ALDRIG om inte din veterinär råder det att få ner en feber bör du ge en sjuk kanin ett bad. Eftersom synes friska kaniner kan ha odiagnostiserade problem, är det bäst att inte utsätta dem för stress för ett bad. Om din kanin är mycket dåligt infekterad med loppor, det finns en god chans att han redan äventyras och kan gå in i chock när badade. Det finns många säkra alternativ till loppor (se dessa under "Loppor" ovan). Dessutom tar mycket lång tid en grundligt våt kanin att torka, så platsen rengöra smutsiga med en tillämpning av baby majsstärkelse (finns på någon stormarknad i baby avsnitt) (använd inte talk, eftersom det är cancerframkallande) och sedan försiktigt kamma ut smutsen med en fin loppa kam är bättre än en våt bad.

En våt kanin kan snabbt bli hypotermi. Om din kanin är våt på huden av någon anledning, se till att noggrant föna kaninen tills även underull är torr och fluffig. Normalt kaninkroppstemperatur varierar från 101oF - 103oF. Eftersom kaninskinn är mycket känslig, och kaniner är känsliga för värme, aldrig använda en fön på en inställning högre än "varm", och ständigt övervaka temperaturen hos luften på kaninen hud genom att placera handen i sin väg.

länkutbyten